У Берліні анонсували підписання угоди з Києвом

Договір про гарантії безпеки між Україною та Німеччиною може бути укладений вже найближчим часом. Це може відбутися під час Мюнхенської безпекової конференції, що триватиме з 16 по 18 лютого, пише Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина підтвердила, що текст угоди вже “в основному готовий” і обидві сторони прагнуть до якнайшвидшого укладання договору. Деталі повідомляє видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Безпекова угода між Україною та Німеччиною стане частиною серії двосторонніх домовленостей у сфері безпеки між Україною та західними країнами, доки Україна не стане членом НАТО. Попередню подібну угоду Україна уклала з Великою Британією у січні 2024 року.

Стефанішина відзначила покращення ролі Німеччини як союзника для України та висловила вдячність за активну підтримку. Зазначила, що канцлер Олаф Шольц виявив ініціативу в сприянні українській інтеграції в Євросоюз, що є позитивним кроком в розвитку відносин.

“Німеччина стала найбільшим військовим прибічником України на континенті – країна, яка ніколи не уявляла себе в такій ролі”, – додала Стефанішина.

Стефанішина також зауважила, що дії канцлера Німеччини Олафа Шольца на переговорах з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном щодо початку переговорів про вступ України до ЄС у грудні вразили Київ.

Стефаніщина також нагадала, що саме Шольц змусив Орбана “піти на каву” під час саміту ЄС перед вирішальним голосуванням, оскільки той мав можливість накласти вето.

+ 0 -
  • 0
  • 101

Добавить комментарий