У короля Чарльза ІІІ діагностували рак

Букінгемський палац оголосив, що у короля Чарльза ІІІ діагностували рак.

Це не рак передміхурової залози, але захворювання виявили під час недавнього лікування монарха через збільшення простати.

Згідно із заявою палацу, король почав "регулярне лікування" в понеділок.

Він продовжить виконувати державні обов'язки, але на час лікування відійде від публічної діяльності.

У заяві палацу сказано, що король "залишається цілком позитивно налаштованим щодо свого лікування та з нетерпінням чекає на повернення до виконання повноцінних державних обов’язків якомога швидше".

"Його Величність вирішив повідомити про свій діагноз, щоб запобігти спекуляціям, та сподіваючись, що це сприятиме розумінню громадськістю всіх людей у світі, які хворіють на рак", - йдеться в заяві палацу.

Король відкладе свої публічні виступи, і очікується, що інші старші члени королівської сім’ї допоможуть замінити його під час лікування.

Хоча Чарльз призупинить свої публічні заходи, 75-річний король продовжить виконувати свою конституційну роль глави держави.

Ніяких подробиць щодо стадії раку чи прогнозу не повідомляють.

Минулого тижня короля виписали з лікарні після операції через збільшену передміхурову залозу – захворювання, яке палац описав як доброякісне.

Король вирішив оприлюднити інформацію про своє лікування передміхурової залози, щоб заохотити більше чоловіків проходити перевірку простати, повідомили тоді в палаці.

На сайті Національної служби охорони здоров’я Британії відзначили сплеск запитів щодо захворювань простати.

+ 0 -
  • 0
  • 205

Добавить комментарий