На Одещині військком влаштував бізнес з продажу "білих квитків"

Співробітник Роздільнянського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області, пропонував допомогти ухилянту за 7 тис. доларів США, його викрили працівники ДБР, повідомляє пресслужба відомства.

Через свого знайомого у правоохоронних органах він запропонував військовозобов’язаному чоловіку організувати видачу документів про непридатність до служби. Він навіть дав можливість вибрати, як оформити непридатність: це могло бути шлюб з жінкою з інвалідністю або станом здоров’я.

5 лютого 2024 року ділка з ТЦК та його посередника-правоохоронця затримали під час отримання 7 тис. доларів США за "послугу".

Наразі розглядається питання про повідомлення затриманим про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрання запобіжного заходу. Згідно із законом, за цим злочином може бути передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Також працівники ДБР встановлюють осіб, які могли скористатись цією послугою, та посадовців, причетних до правопорушення.

Керівництво проводить Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

+ 0 -
  • 0
  • 88

Добавить комментарий