Вірменія передала 10 тонн медикаментів Головному військовому клінічному госпіталю

Представники Спілки вірменів України та Посольства Республіки Вірменія в Україні передали 10 тонн лікарських засобів Національному військово-медичному клінічному центру “Головний військовий клінічний госпіталь”.

“Гуманітарна допомога у вигляді лікарських засобів, які сьогодні представники Спілки вірменів України та Посольства Республіки Вірменія в Україні передають Головному військовому клінічному госпіталю, є дуже важливим внеском в процес лікування та одужання захисників України. Щиро дякуємо вам за допомогу та підтримку!” – зазначила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова під час передачі медикаментів.

Передана гуманітарна допомога може бути використана за багатьма клінічними напрямами, зокрема для антибактеріальної терапії та знеболення поранених і хворих.

“В цей важкий для України час, коли вже майже два роки триває повномасштабна війна, Вірменія пропонує руку допомоги. Вперше таку масштабну гуманітарну допомогу українським школярам у вересні 2023 року привезла дружина прем’єр-міністра пані Анна Акопян. Сьогодні Штаб Спілки вірмен України передає лікарські засоби”, – наголосив надзвичайний і повноважний посол Республіки Вірменія в Україні Владімір Карапетян.

За його словами, в лавах ЗСУ воюють до 12 тисяч вірмен – громадян України та інших країн. Понад 300 нагороджені відзнаками за героїзм.

В межах гуманітарного проєкту представники вірменської сторони вже передали допомогу військовому госпіталю в місті Дніпро. Найближчим часом такий самий вантаж передадуть у Харкові.

У заході взяли участь заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова, надзвичайний і повноважний посол Республіки Вірменія в Україні Владімір Карапетян, командувач Медичних сил ЗСУ генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук, начальник НВМКЦ “Головний військовий клінічний госпіталь” полковник медичної служби Олег Колісник, представники вірменської громади в Україні.

+ 0 -
  • 0
  • 329

Добавить комментарий