Кабмін затвердив виділення 515 млн гривень на Національне військово-меморіальне кладовище

Кабінет Міністрів затвердив виділення 515 млн гривень на будівництво та функціонування в цьому році Національного військово-меморіального кладовища. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Telegram-каналі.
"Ухвалили ключове рішення щодо створення Національного військово-меморіального кладовища. Уряд затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті. Мова йде про 515 млн гривень, які ми виділяємо на будівництво", - повідомив він.

Шмигаль зазначив, що Національне військово-меморіальне кладовище стане центральним місцем, де кожен зможе віддати шану полеглим героям України.

Він додав, що створення Національного військово-меморіального кладовища є одним з головних завдань на цей рік для Міністерства у справах ветеранів.

Як повідомляли Українськi Новини, у грудні 2023 року Шмигаль повідомив, що першу чергу Національного військового меморіального кладовища планують відкрити в першій половині 2024 року.

У серпні 2023 року Кабінет Міністрів вирішив перенести місце створення Національного військового меморіального кладовища з Києва до Гатного у Фастівському районі Київської області.

До цього Національне військове меморіальне кладовище для вшанування загиблих захисників планували створити у Биківнянському лісі у Києві вже 2023 року. Але у серпні 2023 року Національний історико-меморіальний заповідник "Биківнянські могили" заявив про неможливість побудови в стислі терміни Національного військового меморіального кладовища (НВМК) в Биківні.

+ 0 -
  • 0
  • 288

Добавить комментарий