Медична система Одеси в 2023 році профінансована на 2,8 мільярдів гривень

29 лютого 2024 року відбулася колегія Департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради за підсумками роботи медичної системи міста в 2023 році. У роботі колегії взяли участь представники міської та обласної влади, Південного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров'я України, керівники закладів охорони здоров'я Одеси.

“В умовах воєнного стану, попри всі труднощі та незгоди, система охорони здоров'я Одеси продовжує працювати стабільно та надавати весь необхідний обсяг медичних послуг. Дякуємо Національній службі здоров'я за надійне партнерство та вчасне надходження фінансування за укладеними угодами. Міська влада також надає закладам охорони здоров'я всебічну підтримку. Ми продовжуємо оснащувати медичні заклади сучасним обладнанням і розвиваємо такі актуальні сьогодні напрямки, як: реабілітаційна допомога, підтримка ментального здоров'я, поліпшення доступу ветеранів та їхніх родин до медичних послуг, підсилюємо кадрову спроможність медзакладів”, — наголосила заступниця Одеського міського голови Світлана Бедрега.

Під час колегії очільник міського Департаменту охорони здоров'я Левон Нікогосян представив основні результати та виклики роботи медицини Одеси в 2023 році. В Одесі започатковано низку нових напрямів медичного сервісу. Минулий рік став проривом у сфері кардіології, трансплантології, телемедицини та реабілітаційної допомоги - фізичної та ментальної. У міських лікарнях Одеси вперше з'явилися власні ангіографи. Започатковано пілотний проєкт із забезпечення інсуліновими помпами дітей з цукровим діабетом. Вперше за кошти міського бюджету розпочато вакцинацію дітей від вірусу папіломи людини, а також реабілітацію людей із залежностями.

Протягом минулого року медзакладами міста було надано майже 5 мільйонів медичних послуг, з яких понад 40 000 послуг — для внутрішньо переміщених осіб. У 2023 році медична система Одеси була профінансована на 2 млрд 800 млн грн, з яких 2 млрд 042 млн грн надійшло від НСЗУ і майже 700 млн грн — з коштів місцевого бюджету.

Також на колегії було представлено інформацію про стан надання стаціонарної медичної допомоги дорослому населенню міста, роботу міської ортопедо-травматологічної служби, надання реабілітаційної допомоги, амбулаторної медичної допомоги дорослому та дитячому населенню.

+ 0 -
  • 0
  • 148

Добавить комментарий