У Білгород-Дністровському районі поліцейські попередили незаконну оборудку з бойовими припасами

Правоохоронці затримали місцевого громадянина під час збуту малознайомому чоловіку двох корпусів гранат із запалами. Правопорушнику повідомили про підозру. За скоєне йому загрожує до семи років ув’язнення.

Незаконна оборудка відбулась на центральній вулиці одного з сіл Успенівської ОТГ. Слідчі територіального підрозділу поліції разом зі спеціалістами управління вибухотехнічної служби ГУНП в Одеській області з місця події вилучили та скерували на експертизу два корпуси ручних осколкових гранат і запали до них. За попереднім висновком спеціалістів, у конструктивному поєднанні вони є вибухонебезпечними бойовими припасами Ф-1.

Крім того, у якості речових доказів у правопорушника вилучили 4000 гривень, отримані за збут «товару».

Фігуранта затримали в процесуальному порядку відразу після отримання грошей і за наявності достатніх доказів повідомили йому про підозру у придбанні, зберіганні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Це правопорушення кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Яким чином до чоловіка потрапили гранати поліцейські встановлюватимуть в ході слідства.

Викрили, задокументували протиправні дії та затримали чоловіка оперативники та слідчі відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського районного відділу поліції спільно зі співробітниками управління карного розшуку ГУНП в Одеській області, за силової підтримки батальйону поліції особливого призначення обласної поліції, під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

+ 0 -
  • 0
  • 62

Добавить комментарий