На Одещині поліція викрила організаторів нелегального каналу перетину кордону

Їх затримали за 500 метрів до кордону під час спроби переправити до Молдови вісьмох військовозобов’язаних. Наразі двом фігурантам оголошено підозри та взято під варту.

За даними оперативників управління стратегічних розслідувань в Одеській області Нацполіції та слідчих відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1, організацією процесів займались житель Одеси та раніше судимий за крадіжку і розбій уродженець Донеччини. Чоловіки підшукували «клієнтів», які бажали незаконно перетнути державний кордон України. Охочих збирали у групи та вивозили до одного з сіл регіону, де давали настанови щодо подальшого пересування.

Вартість послуг становила 5 300 доларів з особи. Частину коштів - 1000 доларів, «клієнти» мали перерахувати на криптогаманець.

Поліцейські з’ясували час та місце незаконного перетину вісьмох ухилянтів та провели заходи для затримання. Близько 4-ї ранку 14 березня організаторів та «туристів» у рибальських костюмах затримали у прикордонному селі Градениці за 500 метрів від кордону. За результатами обшуків у фігурантів вилучили 17 400 доларів, 3250 євро, автомобілі.

Наразі двом організаторам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Стосовно осіб, які мали намір незаконно перетнути кордон, складені протоколи за ч. 2 ст. 204-1 (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років.

Заходи з викриття проводилися спільно з працівниками Головного оперативно-розшукового відділу другого прикордонного загону під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури м. Одеса.

+ 0 -
  • 0
  • 180

Добавить комментарий