У Куяльницькій громаді зафіксували спалах африканської чуми свиней

Оголосили спалах африканської чуми свиней в приватному домогосподарстві у селищі Гонората Куяльницької громади. Про це повідомили у Подільській РДА.

4 квітня у Подільській РДА відбулось робоче засідання групи Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

На порядку денному були питання щодо встановлення карантину через африканську чуму свиней та затвердження Плану заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання африканської чуми свиней у населеному пункті Гонората.

Під час зустрічі були обговорені всі нагальні питання щодо запобігання розповсюдження африканської чуми свиней на території району.

Рішенням комісії затверджено план дій та визначено межі епізоотичного вогнища (територія особистого підсобного господарства), та додатково зону радіусом 3 км.

Тварини, які утримувалися в епізоотичному вогнищі, підлягають умертвінню безкровним методом, після чого проводять спалювання. Приміщення, в яких утримувалися свині, знезаражують.

На в’їзді та виїзді до зони епізоотичного встановили карантинний пост та забезпечили цілодобове чергування.

Наразі проводиться робота з уточнення свинопоголів`я в зонах захисту та нагляду. Сигнальних повідомлень про випадки підозри на захворювання та загибель свинопоголів’я з навколишніх населених пунктів та господарств не надходило.

+ 0 -
  • 0
  • 278

Добавить комментарий