Деякі пенсіонери отримають до 3 тисяч гривень влітку

До Дня Незалежності низка громадян отримає єдиноразову виплату. Тоді як ще двом категоріям пенсіонерів признать надбавку. Влітку певні категорії українців отримають надбавку до пенсії та єдиноразові виплати. Розмір яких коливатиметься від 300 гривень до понад трьох тисяч. 

Хто з пенсіонерів отримає надбавку влітку
Пенсіонери від 70 років отримають доплату за віком. Проте тим, чиї пенсійні виплати перевищують 10 340,35 гривні, доплату не нараховуватимуть. Розмір надбавки за віком:

300 гривень для пенсіонерів від 70 до 74 років;
456 гривень для тих, кому від 75 до 79 років;
570 гривень тим, кому понад 80 років.
Крім цього, на надбавку можуть розраховувати пенсіонери, які мають особливі заслуги перед Україною. Її розмір встановлюється індивідуально та залежить від характеру й рівня заслуги.

Особи інвалідності внаслідок війни, колишні малолітні (на момент ув?язнення ще не було 14 років), які були в?язнями концентраційних таборів, гетто та інших місць, особи з інвалідністю через захворювання, трудове каліцтво або з інших причин отримають єдиноразову допомогу до Дня Незалежності України. Розмір надбавки становитиме:

3100 гривень для I групи;
2900 гривень для II групи;
2700 гривень для III групи.
Також додаткову тисячу гривень можуть отримати учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності, колишні неповнолітні в?язні (кому на момент утримання ще не виповнилося 18 років) концентраційних таборів, гетто, інших місць, діти, які народилися в цих місцях. Тоді як 3100 гривень отримають люди, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

650 гривень отримають наступні категорії громадян:

члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, захисників та захисниць України;
дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю через війну, які не одружилися вдруге;
дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, війни й жертв нацистських переслідувань, визнаних особами з інвалідністю від захворювання, трудового каліцтва або з інших причин, що не одружилися вдруге.
Нагадаємо, в Україні почали призупиняти виплати пенсіонерам з-поміж ВПО, які не пройшли фізичну ідентифікацію до кінця березня.

+ 0 -
  • 0
  • 514

Добавить комментарий