Одесу відвідала координаторка системи ООН в Україні

Сьогодні відбулася зустріч в.о. Одеського міського голови - першого заступника Олександра Філатова та радниці Одеського міського голови з цифрового розвитку та соціально-гуманітарних питань Вероніки Етнарович з представниками Управління з координації гуманітарних справ Організації Об'єднаних Націй (УКГС ООН) під керівництвом Постійної координаторки системи ООН в Україні пані Деніз Браун.

Під час виїзної зустрічі сторони ознайомилися зі станом будинку на проспекті Добровольського, 134, який був сильно пошкоджений внаслідок влучання ворожого дрона 2 березня 2024 року. Відбулось обговорення питань, пов’язаних з подальшими ремонтно-відновлювальними роботами.
У місті відпрацьовано ефективний алгоритм взаємодії з міжнародними гуманітарними організаціями, коли необхідне екстрене реагування на наслідки атак ворога на Одесу.
«Мова йде про допомогу, що починається вже у перші години після ворожої атаки. Це психологічна допомога, надання плівки та матеріалів для закриття вікон, харчування. Згодом матеріальна допомога надається кожному мешканцю пошкоджених будинків», - зазначив Олександр Філатов.

Зважаючи на збільшення кількості атак на місто, сторони обговорили питання розширення допомоги від міжнародних партнерів, зокрема для ремонту житлових будинків, пошкоджених внаслідок російської агресії, та для збільшення укриттів для населення.

«Допомога, яка надається одразу після того, як трапляється атака, дуже важлива. Але не менш важливо, щоб протягом більш тривалого часу люди також отримували підтримку. Ми обговорювали стан будинку, його пошкодження, порядок проведення ремонтних або відновлювальних робіт, тому що люди мають жити у безпечному та теплому місці. Особливо вже треба думати про той період, коли настане зима. Це те, що ми виносимо з цієї зустрічі, та це ті напрямки, за якими ми будемо надалі працювати», - наголосила пані Деніз Браун.

+ 0 -
  • 0
  • 185

Добавить комментарий