Ізмаїльські поліцейські відправили на лаву підсудних трьох водіїв, які допустили ДТП та травмування пасажирів

Унаслідок автопригод тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості отримали четверо людей. За це керманичі понесуть кримінальну відповідальність.

Перша автопригода сталася в лютому поточного року неподалік села Муравлівка Саф’янівської громади. Поліцейські встановили, що водійка автомобіля «Opel» на закругленій ділянці дороги не впоралася з керуванням і в’їхала у придорожнє дерево. Внаслідок автопригоди двоє пасажирок отримали тілесні ушкодження у вигляді переламів ребер та кінцівок, які, згідно з висновками судово-медичних експертиз, відносяться до категорії середньої тяжкості.

ізмаїльські поліцейські відправили на лаву підсудних трьох водіїв, які допустили дтп та травмування пасажирів

Другу дорожньо-транспортну пригоду невдовзі майже на тому ж місці, де сталася попередня, допустив керманич автомобіля «Chevrolet». Поліцейські встановили, що водій, перебуваючи у стані сп'яніння, не обрав безпечну швидкість, не впорався з керуванням і здійснив зіткнення з електроопорою. Жінка, яка разом з чоловіком перебувала в салоні транспортного засобу, отримала травми голови, що, згідно з висновком судово-медичної експертизи, відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень.

ізмаїльські поліцейські відправили на лаву підсудних трьох водіїв, які допустили дтп та травмування пасажирів

І третя ДТП мала місце у березні поточного року в місті Ізмаїл. Поліцейські з’ясували, що керманич автомобіля «Ford» під час руху заснув за кермом, з’їхав з дороги і зіткнувся з придорожніми деревами, стовпами ліній електропередач та гаражем. Унаслідок автопригоди пасажир водія зламав палець на руці. Його тілесні ушкодження, згідно з висновком судово-медичної експертизи, відносяться до категорії середньої тяжкості.

ізмаїльські поліцейські відправили на лаву підсудних трьох водіїв, які допустили дтп та травмування пасажирів

«Отримавши висновки низки судових експертиз та зібравши достатньо інших доказів, ми під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури та Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону висунули фігурантам обвинувачення. Водійці «Opel» та водієві «Ford» – за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України, а саме у порушенні правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження. А керманичу «Chevrolet» – за частиною 2 статті 286-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, що заподіяло потерпілому тяжке тілесне ушкодження. Обвинувальні акти за всіма провадженнями вже скеровані нами до суду», - розповів старший слідчий слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Федір Чифліклій.

Зазначимо, що санкція ч. 1 ст. 286 ККУ передбачає покарання штрафом від 51 тис. до 85 тис. грн або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. А от ч. 2 ст. 286-1 ККУ – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п'яти до восьми років.

Поліцейські вкотре закликають водіїв не нехтувати правилами дорожнього руху та неухильно їх дотримуватись.

Нагадаємо деякі з них:

- для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов'язаний бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну;

- водієві забороняється керувати транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції;

- водієві забороняється перевищувати максимальну швидкість, визначену технічною характеристикою транспортного засобу та зазначену у правилах дорожнього руху.

Бережіть себе та оточення і не наражайте на небезпеку.

+ 0 -
  • 0
  • 186

Добавить комментарий