Енергетики закликають розумно споживати електроенергію

За інформацію НЕК "Укренерго", в енергосистемі наявний значний дефіцит електроенергії. Дефіцит електроенергії виник внаслідок зростання споживання через похолодання на тлі наслідків російських обстрілів.

Вчора ввечорі та сьогодні вранці диспетчерський центр «Укренерго» був вимушений застосувати контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України.

При зростанні споживання у вечірні години максимального споживання 18:00 – 23:00, «Укренерго» прогнозує введення аварійних відключень побутових та промислових споживачів.

Допомогти енергетикам просто – достатньо дотримуватись правил розумного споживання електроенергії.

НЕК "Укренерго" звертається до споживачів з проханням споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

Як допомогти енергосистемі Україні?
Не вмикайте потужну побутову техніку одночасно, користуйтеся нею по черзі.
Прилади, які споживають найбільше електроенергії (понад 1,5 кВт-год), – це бойлер, електроплита, фен, праска. У випадку, коли ви вмикатимете цю техніку вночі, ви ще й зможете зекономити на платіжці за електроенергію.

Таку можливість дає лічильник «День-Ніч». Він фіксує обсяг енергоспоживання окремо вдень та вночі. Саме завдяки цьому його власники платять за світло менше, адже з 23:00 до 7:00 вартість електроенергії на 50% нижча порівняно з іншим періодом доби.

Також енергетики рекомендують замінити на світлодіодні усі лампи в оселі. Порівняно з лампами розжарювання вони споживають електрики в десять разів менше, випромінюючи таку ж кількість світла. Тобто якщо ви заміните 10 ламп на світлодіодні, вони будуть освітлювати ваше приміщення так само, але 10 нових ламп споживатимуть світло, як одна стара.

+ 0 -
  • 0
  • 376

Добавить комментарий