Викрито ОЗГ за розкрадання земель на узбережжі Дністровського лиману

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 4 учасникам організованої групи за фактом шахрайського заволодіння земельними ділянками на узбережжі Дністровського лиману, підробки документів та легалізації (ч. 3 ст. 28, ч. ч. 3, 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 209 КК України). Про це повідомили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, директор приватного землевпорядного підприємства розробила злочинну схему із заволодіння землями комунальної власності на узбережжі Дністровського лиману під виглядом їх безоплатної приватизації.

До свого «бізнес-плану» жінка залучила свого чоловіка – заступника голови міськради одного з міст обласного значення Одещини, посадовця Мологівської сільради Білгород-Дністровського району та колишнього депутата цієї ради.

Схема полягала у використанні завідомо недостовірних документів про нібито наявність на ділянці будівлі, що дає формальне право для її приватизації підконтрольним особам, з подальшою видачею рішення сільради про передачу землі у власність.

У такий спосіб підозрювані заволоділи 7 земельними ділянками площею понад 1,5 га на узбережжі Дністровського лиману, з яких 2 ділянки організатор встигла продати.

За клопотанням прокурора організатору земельної схеми обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 4,3 млн грн, а її чоловіку – тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 4 млн гривень.

Тривають слідчі дії щодо інших епізодів протиправної діяльності організованої групи.

Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювалися прокурорами Спеціалізованої екологічної прокуратури Одеської обласної прокуратури спільно зі слідчими СУ ГУНП в Одеській області та співробітниками УСБУ Одеській області.

+ 0 -
  • 0
  • 291

Добавить комментарий