Мешканця міста Кілія за вбивство двох людей засудили до довічного ув’язнення

Не дивлячись на те, що чоловік свою провину не визнав, покази свідків та зібрані докази довели його провину, тому суд визнав його винним у скоєнні двох умисних вбивств. Про це можна дізнатися з судового реєстру

Перше вбивство чоловік скоїв ще у 2019 році, а друге – у травні 2022 року. Прокуратура довго збирала докази та покази свідків і лише у травні 2024 року чоловік відповів у суді за свої злочини. 

Доведено, що п’ять років тому підсудний розпивав з компанією приятелів спиртні напої в його гаражі. Під час застілля між господарем та одним з гостей виникла сварка, під час якої підсудний раптово встав зі столу, пішов на кухню, взяв ножа, а повернувшись завдавав приятелю декілька ударів у тулуб. Чоловік помер він кровотечі до приїзду медиків. 

Одна зі свідків події розповіла, що вона була присутня під час застілля – вона разом із чоловіками пила та грала у карти. Вона вела бесіду з одним з присутніх, коли побачила у дверях підсудного з закривавленим ножем у руках, а потерпілий повз по землі та хрипів. 

Підсудний почав розмахувати ножем в їхню сторону та кричати «ніхто звідси не вийде» та наказав їм взяти провину на себе, а інакше він їх вб’є. Коли жінка погодилася визнати провину, підсудний втік, а вона разом з іншим гостем винесли пораненого на вулицю та викликали швидку.  

Інший свідок згадав, що сварка між чоловіками виникла через те, що господарю здалося нібито потерпілий вкрав в нього телефон. Зі свого місця він бачив, як підсудний завдав гостю два удари ножем, від чого той вмирав близько 40 хвилин. Швидку підсудний викликати заборонив, тому вони зателефонували медикам лише тоді, коли господар пішов з будинку. 

Друге вбивство також трапилось під час застілля. Підсудний знову посварився з приятелем по чарці, й у гніві схопив палицю, та почав бити останнього по голові. Чоловік помер внаслідок крововиливу у мозок. 

Свідок під час судового розгляду пояснив, що 29 травня 2022 року до нього в гості прийшли його племінник разом з підсудним та привели із собою собаку. Вони прийшли разом із твариною на кухню, там її зарізали, зняли з неї шкуру, після чого сіли під навісом пити вино. 

Близько опівночі свідок почув, що між гостями почався конфлікт і вони б’ються, але виходити їх рознімати він не став. Однак близько 4 години ранку він вийшов до вбиральні та зайшов до літньої кухні, де ввечері сиділи чоловіки, та побачив свого племінника у крові на підлозі, а навколо було все шкереберть.

Чоловік побіг до сусідів та хотів зателефонувати племінниці, але не дозвонився й зателефонував підсудному. Той прийшов, бо забув на столі ключі від будинку, запропонував викинути тіло через паркан, забрав ключі та пішов. Через деякий час прийшла племінниця та викликала швидку та поліцію. 

Не дивлячись на те, що підсудний свою провину заперечував, суд визнав його винним в обох вбивствах. За перше чоловіку призначити 12 років позбавлення волі, а за друге – довічне. 

За сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинання менш суворих покарань більш суворим остаточне покарання визначено у вигляді довічного позбавлення волі. Також він має сплатити 3521 грн за залучення експертів. 

+ 0 -
  • 0
  • 98

Добавить комментарий