В Україні змінили процедуру доставки та виплати пенсій

Українцям змінили процедуру доставки та виплати пенсій через "Укрпошту". Одним з найважливіших нововведень є можливість здійснювати виплати пенсій за допомогою електронних виплатних списків.  Постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив, що Кабмін спростив надання пенсії для українських пенсіонерів.

«Відповідне рішення має на меті оптимізувати та модернізувати процес виплат пенсій та грошової допомоги», - зауважив він.

Зміни внесено до Порядку виплати і доставки пенсій, спрямовані на поліпшення процесу для пенсіонерів по всій країні. Одним з найважливіших нововведень є можливість здійснювати виплати пенсій за допомогою електронних виплатних списків. Це означає, що пенсійні виплати тепер можуть проводитися без використання паперових документів, якщо є відповідні технічні можливості.

Станом на травень 2024 року, за даними Пенсійного фонду України (ПФУ), в країні налічується 10,210 мільйонів пенсіонерів.

З них 8,153 мільйонів отримують пенсії через поточні рахунки в банках, тоді як 2,057 мільйонів пенсіонерів користуються послугами "Укрпошти" для отримання виплат.
Більшість пенсіонерів вибирають банківські установи для отримання своїх пенсій. Серед найпопулярніших банків є:

ПриватБанк, де отримують пенсію 4,760 мільйонів пенсіонерів.
Ощадбанк, у якої пенсію отримують 2,538 мільйонів пенсіонерів.
Як підвищити пенсію на понад 50%, пояснили у Пенсійному фонді
В Пенсійному фонді пояснили, що якщо пенсіонер після досягнення 60 років та за наявності необхідної кількості стажу вирішить продовжити працювати та відмовиться від пенсії, то під час виходу на заслужений відпочинок отримає надбавку за наднормативний стаж.

При призначенні пенсії з відстроченням її розмір збільшується на:

0,5% – за кожний повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, наступного за місяцем досягнення пенсійного віку (якщо відстрочка становить до 60 місяців);
0,75% – якщо людина відстрочила вихід на пенсію на понад 60 місяців.
Таким чином, пенсія за рік збільшується на 6%, за два – на 12%, а за шість – на цілих 54%.

+ 0 -
  • 0
  • 258

Добавить комментарий