ЄК розпочала антимонопольне розслідування проти Glovo

Комісія занепокоєна тим, що перед поглинанням Delivery Hero та Glovo могли розподілити географічні ринки й обмінюватися комерційно важливою інформацією. Європейська комісія розпочала офіційне антимонопольне розслідування, щоб оцінити, чи порушили Delivery Hero та Glovo правила конкуренції ЄС. Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

Delivery Hero та Glovo – дві найбільші компанії з доставки їжі в Європі. З липня 2018 року Delivery Hero володіла міноритарною часткою в Glovo, а в липні 2022 року отримала повний контроль.

Комісія стурбована тим, що перед поглинанням Delivery Hero та Glovo могли розподілити географічні ринки й обмінюватися комерційно важливою інформацією, зокрема про комерційні стратегії, ціни, потужності, витрати та характеристики продукції.

Крім того, існує занепокоєння, що компанії могли домовитися не переманювати співробітників одна одної, чому могла сприяти міноритарна частка Delivery Hero у Glovo.

Якщо це підтвердиться, така поведінка може порушувати правила конкуренції ЄС, які забороняють картелі та обмежувальні ділові практики.

Комісія проведе своє розслідування у пріоритетному порядку.

Сервіс Glovo почав працювати цілодобово в Києві, Харкові, Львові та Дніпрі. В Одесі Glovo перейшов на цілодобовий режим роботи ще 8 червня поточного року.

+ 0 -
  • 0
  • 269

Добавить комментарий