Як працює бронювання через портал Дія

Україна проводить загальну мобілізацію, проте деякі військовозобов'язані можуть бути заброньовані від призову, використовуючи додаток Дія. Процедура бронювання через Дію займає до 15 хвилин, після подання заяви керівником та перевірки системою реєстру Оберіг.
За тиждень було заброньовано понад 55 тисяч співробітників, з повідомленням про результат розгляду для керівників протягом доби.

Уряд пояснив, як працює бронювання через застосунок Дія. Також розповіли, що за тиждень було заброньовано понад 55 тисяч співробітників.
Процедура бронювання через Дію займає до 15 хвилин. Спочатку керівник подає через портал Дія заяву про бронювання та засвідчує її електронним підписом.

Система перевіряє:

  • чи справді військовозобов’язаний працевлаштований офіційно;
  • чи є про військовозобов’язаного дані в реєстрі Оберіг.
  • Пізніше керівник протягом доби отримує повідомлення про результат розгляду. Якщо все пройшло успішно – інформація про бронювання з'являється в застосунку Резерв+.

Згодом витяг про бронювання можна буде завантажити через Дію й за потреби роздрукувати.

Єдиний електронний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів «Оберіг» – інструмент військового обліку громадян.

Він покликаний зменшити кількість помилок внаслідок людського фактору і заощадити ресурси держави та людини завдяки цифровізації.

Окрема перевага – запобігання корупції. Завдяки реєстру кожен крок щодо зміни даних відслідковується та підтверджується електронним підписом.

Зараз Міноборони разом з партнерами працює над створенням електронного військового облікового документа. Це витяг з реєстру, що свідчитиме про обліковий статус громадянина – де він стоїть на обліку, чи придатний до служби тощо.

Єдиний електронний реєстр «Оберіг» модернізували за підтримки Європейського Союзу в межах проєкту EU4DigitalUA, що впроваджує естонська Академія електронного управління.

+ 0 -
  • 0
  • 265

Добавить комментарий