Зауважується, що документ спрямований на підвищення результативності процесів передачі активів для збереження їх економічної вартості. Проєкт закону передбачає зміни у Кримінальному процесуальному кодексі України та інших законодавчих актах.

Зокрема, планується:

  • Завчасне планування: прокурори зможуть консультуватися з АРМА щодо можливостей ефективного управління майном.. Це допоможе  обрати ефективний спосіб управління (управління / реалізація) арештованих активів на стадії планування.
  • Покращення обміну інформацією: пропонується створити спеціальну електронну систему для оперативного обміну даними між АРМА, прокуратурою та органами досудового розслідування.
  • Уточнення процедури передачі майна: законопроект передбачає чіткіші та деталізовані правила передачі арештованого майна в управління АРМА, що має зменшити кількість спірних ситуацій та прискорити процес передачі.

Завдяки ініціативі Агентства очікується підвищення ефективності збереження та управління арештованим майном шляхом більш оперативного реагування та максимальної взаємодії між АРМА та правоохоронними органами.

Після погодження Урядом законопроект зареєструють у Верховній Раді, де його розглядатиме профільний комітет. Після чого нардепи можуть проголосувати його у сесійній залі парламенту.