Fitch знизило рейтинг України із С до RD

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній валюті з "С" до "RD" (обмежений дефолт). Про це йдеться у повідомленні агентства.

Fitch також знизило рейтинг українських єврооблігацій 2026 року на 750 млн доларів з "C" до "D" і підтвердило інші облігації в іноземній валюті на "C".

Очікувалось, що на початку серпня рейтингові агентства виставлять Україні дефолтні рейтинги групи D, реагуючи на нездійснення планового процентного платежу за державним боргом.

Зниження рейтингу до "RD" відбулося після закінчення 10-денного пільгового періоду для виплати купону за єврооблігаціями 2026 року на суму 750 млн доларів, який мав бути сплачений 1 серпня.

Рейтинг "дефолтних" отримали тільки бонди з терміном погашення 1 лютого 2026 року, за якими 1 серпня мала би відбутися купонна виплата, проте її не було здійснено через початок реструктуризації боргу.

Для решти облігацій Fitch утримує рейтинг "С".

Як повідомляли Українські Новини, в липні Fitch знизило рейтинг України з СС до Сю

На початку серпня Україна оголосила пропозицію щодо обміну та запит на згоду щодо змін обслуговування облігацій України та гарантованих облігацій "Укравтодору".

+ 0 -
  • 0
  • 325

Добавить комментарий