Яких студентів позбавлять права на відстрочку: нові вимоги

Загальна мобілізація в Україні продовжується, деякі громадяни мають відстрочку від призову. Однак не всім студентам це стосується.

Детальніше про це розповів заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький в інтерв’ю Українській правді. За його словами, право на відстрочку втрачають ті студенти, які вже мають бакалаврський ступінь або раніше вступали на бакалаврат, а тепер поновилися на навчанні або вступили на іншу спеціальність.

Винницький також прокоментував зростання кількості вступників на бакалаврат.

“Щодо приросту вступників на бакалаврат – якщо це особи, у яких мотивація отримати відстрочку, то це вступники, які колись закінчили ПТУ чи коледжі. На інших відстрочка не поширюється. Але сам факт, що доросле населення здобуває вищу освіту слід тільки вітати”, – підкреслив посадовець.

При цьому заступник міністра МОН запевнив, що наразі жодних додаткових обмежень щодо вступу на бакалаврат не планується.

“Кожен має право здобувати освіту будь-якого рівня (за конкурсом) і держава зацікавлена в тому, щоб наше суспільство було високоосвічене”, — додав Винницький.

+ 0 -
  • 0
  • 319

Добавить комментарий