Уряд вирішив частину шкіл і дитсадків віддати під житло для переселенців

В уряді знайшли часткове вирішення проблеми із житлом для переселенців. Їх розселятимуть у школах і дитсадках. Звісно, прихисток для ВПО створюватимуть не у діючих освітніх закладах, а в тих, які були оптимізовані і зараз стоять пусткою.
Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук. За словами чиновниці, проблему обговорювали на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Проблема житла для переселенців залишається в Україні не менш гострою, ніж була на початку повномасштабної війни. Їм обіцяють соціальну оренду, а також участь у пільговому кредитуванні. Проте на кредит, навіть пільговий, не в усіх є і будуть гроші, а програма соціальної оренди вимагає спочатку побудови соціального житла. Отже, це також справа віддаленої перспективи. А людям десь треба жити тут і зараз.

Тому було вирішено перепрофілювати під житло для ВПО порожні будівлі шкіл і дитсадків. Адже в зв'язку зі скороченням кількості дітей в Україні (багатьох батьки вивезли за кордон) відпала потреба у великій кількості освітніх закладів. Ці навчальні заклади знаходяться на балансі громад, але громади здебільшого не знайшли їм застосування. Тож будівлі стоять пусткою, тоді як їх можна було б пристосувати під житло. Адже туди підведені всі комунікації. Хіба що треба зробити невеликий ремонт і подумати, як грамотно організувати житловий простір, щоб люди могли відчувати хоч якийсь комфорт.

+ 0 -
  • 0
  • 218

Добавить комментарий