Вадим Коваленко — новий голова Приморського суду Одеси

Вибори нового голови Приморського районного суду Одеси відбулися 16 вересня. Новим керівником став Вадим Коваленко, який багато років працював заступником колишнього голови Сергія Кічмаренко з кримінального судочинства.

Кічмаренко у виборах участі не брав, добровільно залишивши свою посаду.

Вадим Коваленко, новий глава Приморського суду, працює там ще з осені 2009 року. Відомий тим, що у 2021 році відпустив на волю Владимира Цапліна, який намагався вбити Андрія Юсова, нинішнього спікера ГУР. Коваленко застосував «закон Савченко» і обмежив покарання Цаплина до штрафів. Також Коваленко у 2018 році отримав догану від Вищої ради правосуддя за знищення речових доказів (сигарет і алкоголю) у справі ТОВ «DFT-Південь».

Вибори нового голови суду супроводжувалися гучними скандалами та чутками про конфлікти між суддівським корпусом та правоохоронцями.

«Приморський суд не задовольняв усі хотілки поліції, зокрема УСР та СБУ, тому копи пішли до Київського райсуду, де є Федулєєва, яка ухвалює будь-які потрібні рішення, а СБУ оформлює справи на копів, щоб ті проходили через слідчого суддю Київського, а потім вже справа перейде до Приморського», — кажуть джерела у суді.

Проблеми між поліцією та Приморським судом виникли ще в 2019 році, коли Головне управління Нацполіції Одеської області переїхало до Київського райсуду. Цей крок був мотивований незгодою з роботою Кічмаренко, який вважався надто «негнучким» у прийнятті рішень, які б відповідали інтересам правоохоронців. Натомість Київський райсуд, очолюваний Чванкіним, відомий своєю лояльністю до поліції.

+ 0 -
  • 0
  • 43

Добавить комментарий