Прем’єр-міністр Шмигаль побував у портах Одеської області

За шість місяців цього року вантажообіг через українські порти на річці Дунай зріс у 2,4-5 разів, порівняно з минулим роком. Завдяки звільненню Збройними силами острова Зміїний Україна отримала додаткові можливості для експорту й імпорту продукції на цій ділянці.

Про це повідомляє пресслужба прем’єр-мінистра Деніса Шмигаля, який сьогодні побував з визитом на півдні Одещини.

Голова уряду підкреслив, що порти Ізмаїл та Рені на Одещині — сьогодні це експортні «ворота» України в європейські країни. Разом з урядовою командою він оглянув портові потужності.

"Ще до повномасштабної війни Уряд розробив Стратегію розвитку внутрішнього водного транспорту України до 2031 року. В умовах злочинної російської морської блокади це питання стало ще більш актуальним. Розвиток річкових портів допоможе розширити експортні можливості для української продукції, зокрема зерна", –наголосив прем’єр-міністр.

Також Деніс Шмигаль поспілкувалися з переселенцями, що вимушено проживають в Ізмаїльському міському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей. Під час спілкування він переконався, що люди отримують виплати за програмою, а в закладі є всі необхідні умови для комфортного проживання.

"Показово, що українці, які виїхали за кордон, також поступово повертаються додому й затримуються в Ізмаїлі. Наразі повернулося вже більш ніж 16 тисяч громадян", – сказав Шмигаль.

 

+ 0 -
  • 0
  • 393

Добавить комментарий