АМПУ: міжнародні партнери готові інвестувати в українські порти Дунайського регіону

Порти Рені та Ізмаїл, розташовані в Одеській області, відвідала потужна міжнародна делегація. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці «Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority».

В повідомленні АМПУ сказано:

Порти Рені та Ізмаїл відвідали Посол Сполучених Штатів Америки Бріджит Брінк, Директор Місії USAID в Україні Джеймс Хоуп, Генеральний директор Секретаріату Дунайської Комісії Манфред Зайтц, представник генерального директорату мобільності та транспорту Європейської Комісії Алан Барон, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков та В.о Голови Адміністрації морських портів України Олексій Востріков.

Цей візит є свідченням того, що дунайський портовий кластер має вагоме значення у міжнародних транспортних коридорах.

«Вкладення ресурсів США у розвиток інфраструктури річкових портів України допоможе забезпечити сталу діяльність однієї з основ української економіки та пом'якшити глобальну кризу у сфері продовольчої безпеки, яка поглиблюється внаслідок розв'язаної росією війни проти України», – наголосила під час зустрічи Бріджит Брінк.

«USAID надає допомогу українським аграріям і виробникам продовольства, аби вони могли і далі постачати свою продукцію до столу українців і населення багатьох країн світу, – зауважив директор Місії USAID в Україні Джеймс Хоуп, – Ми надаємо матеріали для аграрного виробництва – зокрема насіння та добрива, допомагаємо розширити доступ аграріїв до фінансових ресурсів, і ця підтримка охоплює майже третину усіх с/г виробників в Україні. Ми також започатковуємо партнерства з приватним бізнесом, аби допомогти Україні експортувати своє зерно на світові ринки – а це забезпечує важливі фінансові надходження, що можуть бути використані для відбудови країни від наслідків розв'язаної росією повномасштабної війни».

«Попри те, що сьогодні порти Ізмаїл, Рені, Усть-Дунайськ задіяли майже усі наявні потужності для перевалки вантажів, потенціал для подальшого розвитку є. А саме: модернізація та оновлення інфраструктури портів, залучення інвестицій для будівництва нових терміналів і днопоглиблення. Потреба в інвестиціях складає не менше 120 мільйонів доларів. Дякую партнерам за високий інтерес, впевнений у результативному партнерстві вже найближчим часом», — підкреслив під час зустрічі Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Партнерські стосунки між Урядом України та Урядом США відіграють важливу роль у зміцненні інфраструктури українського експорту, надають змогу підтримати економіку країни та підкреслюють значення України на світових ринках.

+ 0 -
  • 0
  • 534

Добавить комментарий