В Ізмаїлі значно здорожчало харчування в дитячих садочках

В Ізмаїлі значно збільшилася вартість харчування дітей в закладах дошкільної освіти. Відповідне рішення, яке набрало чинності з 1 липня, затвердив виконком Ізмаїльської міської ради.

Слід зазначити, що в новому рішенні немає градації груп загального розвитку та санаторного типу. Розмір щоденного триразового харчування дитини встановлений тільки за віковою групою.

Так, вартість триразового харчування для дітей віком від двох до трьох років складає 60,77 грн, від трьох до чотирьох років – 61,66 грн, від чотирьох до шести років – 79,95 грн.

Підкреслимо, що попередній перегляд цін на харчування дошколят був у серпні минулого року. Тоді для груп загального розвитку були встановлені наступні розцінки. Для дітей віком від двох трьох років вартість триразового харчування становила 36,62 грн на день, від трьох до шести років – 56 грн.

В групах санаторного типу для дітей віком від двох до трьох років щоденна плата за триразове харчування складала 49,7 грн, за чотирьохразове – 63, 27 грн. Дітям середнього та старшого дошкільного віку (з трьох до шести років) триразове харчування обходилося в 70,52 грн на день, а чотирьохразове – в 82,53 грн.

Цьогоріч плата за харчування, як і раніше, залежить від прописки та працевлаштування батьків в Ізмаїлі. Так, батьки, які зареєстровані та офіційно працевлаштовані в місті, сплачують 75% від вартості харчування.

Для родин, де виховуються троє або більше дітей, сім’ям учасників АТО (ООС), для батьків, які є захисниками України, та у період з 24 лютого беруть участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони держави, захисту безпеки населення та інтересів країни у зв’язку з військовою агресією російської федерації, встановлена плата у розмірі 50 % від вартості харчування.

Від батьківської плати за харчування в дитячих садочках звільняються:

  • діти з особливими освітніми потребами;
  • діти з інвалідністю;
  • діти – сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях;
  • діти, які потребують корекції розумового розвитку у спеціальних групах;
  • діти, батьки яких отримують допомогу від держави;
  • діти з числа осіб, визначених ст. 10, ст. 10.1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • діти, які постраждали внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, або з числа внутрішньо переміщених осіб.

В документі також вказано, що батьки сплачують за харчування лише в ті дні, коли дитина відвідує заклад дошкільної освіти.

+ 0 -
  • 0
  • 620

Добавить комментарий