В Одесі з'явився новий дорожній знак

Днями на вулиці Академіка Вільямса в Одесі з'явився незвичайний знак дорожнього руху, який раніше ніколи не бачили на українських дорогах. Багатьох водіїв він збентежив. Сьогодні ми спробуємо розібратися, як водії мають виконувати вимоги знака та до чого він їх зобов'язує.
З першого погляду на знак відразу можна сказати, що він належить до групи інформаційно-вказівних та вказує водіям напрямки руху смугами на перехресті. Питання ж викликає стрілка, яка розташована на краю праворуч, оскільки на ній зображена табличка велосипедиста.

Таким чином можна зробити висновок, що після перехрестя крайня права смуга стає винятковою велосипедною, а всім автомобілям потрібно повертати з цієї смуги направо. Деякі автомобілісти зазначили, що такого знака у правилах не існує, хоч це не зовсім так.
Так, у ПДР є знак 5.19.1, який називається "використання смуги руху". На ньому можуть розміщуватися як заборонні, так і дозвільні знаки для кожної конкретної смуги, що випливає з опису знака. Таким чином, знак встановлений в Одесі це просто одна з варіацій знака 5.19.1, який дозволяє рух крайньої правої смуги після перехрестя виключно велосипедистам.

Нагадаємо, що в МВС представили новий додаток для водіїв, який дозволить відстежувати штрафи та оплачувати їх онлайн.

+ 0 -
  • 0
  • 446

Добавить комментарий