Заборгованість із зарплати на підприємствах Одеси перевищила 22 млн грн

Відбулося чергове засідання Міської робочої групи з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, створеної розпорядженням міського голови. Про це повідомили у Департаменті аналітики та контролю Одеської міської ради.

Зокрема, були обговорені результати роботи спеціалістів Департаменту аналітики та контролю Одеської міської ради з роботодавцями, які, за інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області, у І кварталі 2022 року нараховували заробітну плату застрахованим особам менше ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановлений законодавством.

За результатами роботи ознак порушення законодавства про працю встановлено не було, проте були виявлені факти недоплати страхувальниками єдиного соціального внеску (ЄСВ) за працівників, які працювали неповний місяць та/або знаходилися у простої, відпустках за власний рахунок тощо. У деяких випадках ЄСВ було утримано з суми фактично нарахованої заробітної плати, а повинно – з розміру встановленої мінімальної заробітної плати.

Що стосується стану погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах міста Одеси, то, за даними оперативного моніторингу, спостерігається позитивна динаміка щодо її зменшення.

Так, протягом серпня 2022 року зарплатні борги були повністю погашено на 6-ти економічно активних підприємствах міста, частково – на трьох.

Станом на 1 вересня 2022 року заборгованість із зарплати мали 22 економічно активних підприємства на загальну суму 22,2 млн грн.

+ 0 -
  • 0
  • 494

Добавить комментарий