Результати ревізії в ДП «МТП «Южний» стали підставою для вручення підозр керівникам Порту

Першого вересня 2022 року НАБУ і САП спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР Національної поліції повідомили про підозру трьом посадовцям ДП «МТП «Южний» у заволодінні майже 1,5 млн грн. Дії посадовців кваліфіковані за частиною п’ятою статті 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Як зазначили в прес-службі Південного офісу Держаудитслужби, слідство розпочалося на підставі акта ревізії, яку провели аудитори Південного офісу Держаудитслужби в ДП «МТП «Южний».

Аудитори встановили, що з квітня по серпень 2020 року без дотримання встановлених законодавством обмежень – 47 тис. грн на місяць на період дії карантину через COVID-19 – колишньому виконувачу обов’язків директора порту зайво нараховано заробітної плати на суму 1,8 млн грн та зайво перераховано єдиного соціального внеску на суму 401 тис. грн.

Слідством встановлено, що дії, вчинені виконувачем обов’язків директора ДП «МТП «Южний» за попередньою змовою з головним бухгалтером та заступником директора порту, призвели до майже 1,5 млн грн збитків державі.

Слід зазначити, що Південний офіс Держаудитслужби провів одночасно державний фінансовий аудит діяльності та позапланову ревізію окремих питань ДП «Морський торговельний порт «Южний» за період з 01.10.2017 по 31.08.2020. Ревізія виявила порушення законності витрат на оплату праці керівного складу порту. Окрім того, аудитори виявили окремі чинники, які негативно вплинули на ефективність управління портом та призвели (можуть призвести) до непродуктивних витрат на суму 185 млн грн та упущених вигод на суму 2,5 млн грн.

+ 0 -
  • 0
  • 489

Добавить комментарий