В Одесу завітали представники ООН та Всесвітньої продовольчої програми

«Ми захоплюємося стійкістю українців і надалі підтримуватимемо Україну в її боротьбі за незалежність», – Карл Скау керівник Департаменту політики ООН, урегулювання конфліктів та гуманітарної діяльності, Міністерство закордонних справ Швеції.

В рамках робочого візиту до Одеси представники ООН та Всесвітньої продовольчої програми зустрілися з керівництвом ДП «Адміністрація морських портів України» стосовно роботи «зернового коридору».
Керівник ДП «АМПУ» Олексій Востріков розповів гостям про досягнення за місяць роботи Ініціативи та про проблемні питання, які потребують вирішення у найближчі терміни.
«22 липня у Стамбулі за пропозицією ООН Україна, Туреччина та ООН підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів Одесса, Чорноморськ та Південний. З моменту виходу першого судна з українським продовольством і до сьогодні уже експортовано 2,37 млн тонн агропродукції. Зокрема, в країни Азії відправлено 54 судна з 1,04 млн тонн, в Європу — 32 судна з 0,85 млн тонн, а в Африку — 16 суден з 0,47 млн тонн агропродукції.
При цьому, в рамках Всесвітньої продовольчої програми було експортовано 60,8 тис. тонн агропродукції до Ефіопії та Ємену», – відзначив Олексій Востріков.
– Міністерством інфраструктури перед нами поставлено задачу вийти на обсяги перевалки – 3 млн т на місяць.
Зі свого боку, гості висловили підтримку Україні у її боротьбі за незалежність, та наголосили на необхідності подальшої співпраці. Карл Скау зауважив, що завдяки партнерам виділено ще 40 млн дол. на закупівлю агропродукції в рамках ВПП, на ці гроші вже закуплено 190 тис. т зернових. Таким чином, в рамках ВПП з портів України буде експортовано 280 тис. т агропродукції для боротьби з голодом у світі. Найближче судно, яке зафрахтоване в рамках дії ВПП – це IKARIA ANGEL, яке наразі проходить перевірку у Стамбулі та планується до постановки найближчим часом у порту Чорноморськ під завантаження 30 тис. т пшениці.

Координатор з питань надзвичайних ситуацій BПП Метью Холінгворт сказав, що він особисто вражений успіхами ДП «АМПУ», яке у стислі терміни організувало ефективну роботу портів Великої Одеси.

+ 0 -
  • 0
  • 586

Добавить комментарий