В Одесі підробляли документи для ухилянтів про вступ до польського вишу i

В Одесі 47-річний місцевий мешканець разом зі своїм 19-річним сином розробили схему переправлення через державний кордон України чоловіків призивного віку. Правопорушники підшукували осіб, які бажали втекти з України, і пропонували їм підроблені документи, що засвідчували вступ до вищого навчального закладу в Польщі. За свої послуги вони хотіли чотири тисячі доларів.

Як повідомили в ГУНП, затримали батька з сином за силової підтримки спецпідрозділу КОРД, коли ті за місцем мешкання отримали другу частину грошової винагороди за організацію незаконного перетину держкордону одним із клієнтів. З їх оселі вилучили 3700 доларів, 300 євро, 150 манат, 750 гривень, кілька мобільних телефонів, ноутбук, пристрій, схожий на блокування мобільного зв’язку, підроблені документи польського закладу вищої освіти, печатки та інші речові докази.

Частину речових доказів направили на експертизу, за результатами якої вирішуватиметься питання про притягнення чоловіків до відповідальності за підробку документів. Фігурантам повідомили про підозру по ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Їм загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі. Слідство триває. Поліцейські встановлюють повне коло осіб, які можуть бути причетними до схеми.

+ 0 -
  • 0
  • 260

Добавить комментарий