На Одещині чорний лісоруб вирубав дуби

На Одещині поліцейські направили до суду звинувачення 27-річному жителю Подільського району, його звинувачують у незаконній вирубці лісових насаджень.

Своїми протиправними діями чоловік завдав шкоди державі на суму понад сто тисяч гривень. Незаконним промислом громадянин займався біля Подільську.

Поліцейські викрили правопорушника на місці злочину, коли він зрубав кілька дубів, почистив стволи від гілок і розпилив їх на колоди. Незаконно здобута деревина та знаряддя злочину – бензопила – були вилучені з місця події.

«Всупереч встановленому законом порядку заготівлі лісодеревини, без спеціального дозволу на використання лісових ресурсів – лісорубного квитка чи ордера – правопорушник знищив сім дубів. Його дії слідство кваліфікувало за ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України. Фігуранту повідомили про підозру у незаконній порубці дерев у лісах, що спричинило тяжкі наслідки та направили до суду обвинувальний акт. За цей злочин чинне законодавство передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років», — повідомив начальник Подільського районного управління поліції Віталій Мельниченко.

+ 0 -
  • 0
  • 298

Добавить комментарий