Соціальні мережі забирають у дітей сон

Згідно з дослідженням професора Джона Шоу з Університету Де Монфор у Лестері (Великобританія), десятирічні діти втрачають близько однієї ночі сну на тиждень заради соціальних мереж.

Лікар Шоу проаналізував поведінку 60 англійських підлітків. Як виявилося, всі вони спали щоночі в середньому 8,7 години, що менше, ніж 9–12 годин, рекомендованих для цієї вікової групи Центрами з контролю та профілактики захворювань.

Більшість учасників експерименту зізналися, що використовують соціальні мережі «понад чотири години на день», а дві третини — перед сном.

— Страх бути витісненим, який посилюється соціальними мережами, безпосередньо впливає на сон малечі, яка хоче знати, що роблять їхні друзі. Якщо ви не в мережі, коли щось відбувається, це означає, що ви не берете участі у цій справі. Ви потрапляєте в петлю: ті, хто турбуються, ще більше заходять у соціальні мережі, що робить їх ще більш тривожними, що негативно впливає на сон, — пояснив доктор Джон Шоу під час виступу на Британському фестивалі науки, повідомляє інформаційний портал ANSA.

На думку експерта, 12,5% дітей віком близько 10 років добровільно прокидаються, щоб перевірити повідомлення мобільним телефоном. 90% респондентів зізналися, що вночі використовують програму TikTok. 84% використовують Snapchat і трохи більш ніж половина — Instagram.

+ 0 -
  • 0
  • 636

Добавить комментарий