Швейцарські вчені розкрили ідеальний розпорядок дня для здоров’я

Дослідження, проведене швейцарськими науковцями з університету Свінберна, показало, що розподіл часу між сидінням, стоянням, активністю та сном протягом доби впливає на здоров’я людини.

Згідно з опублікованим звітом на Science Alert, вчені виявили оптимальні співвідношення цих видів діяльності для зниження ризику серцевих захворювань і контролю рівня глюкози в крові.

Протягом тижня більше двох тисяч дорослих учасників носили спеціальні датчики, які аналізували їхню повсякденну активність. Вчені оцінювали медичні показники, такі як обхват талії, рівень цукру в крові та чутливість до інсуліну. Результати, отримані з датчиків, були зіставлені з медичними оцінками для визначення зв’язку з ризиком серцевих захворювань.

За словами Крістіана Брейкенріджа, наукового співробітника університету, легка фізична активність, як-от ходьба до кулера з водою, може істотно покращити контроль рівня глюкози, особливо у осіб з діабетом другого типу. Науковці також зазначають, що переривання періодів сидіння навіть невеликою активністю може значно покращити метаболізм.

Оптимальні параметри включають понад дві години помірної до інтенсивної фізичної активності, що визначається як швидка ходьба (більше 100 кроків на хвилину), та близько 8.3 години сну на добу.

+ 0 -
  • 0
  • 335

Добавить комментарий