Одеський підприємець відповість перед законом за свавільне будівництво ресторану

Одеський підприємець відповість перед законом за свавільне будівництво ресторану в охоронній зоні. Про це повідомили у прес-службі Одеської обласної прокуратури. Слідство встановило, що підприємець самовільно зайняв земельну ділянку площею 192 квадратні метри на вулиці Академічній та збудував там нежитлову будівлю-ресторан.

Обвинувачений фактично використав ділянку без дозвільних документів на землю та будівництво, чим завдав майже 2,2 мільйона гривень збитків її законному власнику – територіальній громаді в особі Одеської міської ради.

У прокуратурі зазначили, що вказана земельна ділянка знаходиться в охоронній зоні об’єктів газорозподільної системи. У ході досудового слідства подано позов про відшкодування завданої кримінальним правопорушенням шкоди.

Прокурори Приморської окружної прокуратури міста Одеси направили до суду обвинувальний акт за фактом свавільного зайняття та забудови земельної ділянки в охоронній зоні. Згідно з частиною четвертою статті 197-1 Кримінального кодексу України, фігурантові загрожує від одного до трьох років позбавлення волі.

Володіє рестораном екс-заступник керівника кіберполіції Руслан Табунщик. Будівництво бару здійснювалося під виглядом дитячого майданчика та власник ресторану навіть вивісив саморобний паспорт об’єкта, на якому не було зазначено жодного дозвільного документа від Одеської мерії. Так, дитячий майданчик у результаті з’явився, але він займає лише ? всієї захопленої території.

+ 0 -
  • 0
  • 881

Добавить комментарий