Україну накриє потужний циклон і морози

За свіжою прогностичною інформацією, синоптичні процеси в Європі на новому тижні набудуть більш динамічними та з мінливим характером. До кінця другої декади місяця в Україні збережеться стійкий та спокійний характер погоди під впливом західної периферії антициклону. Проте, вже 19 – 20 жовтня атмосферний тиск почне помітно знижуватись. На небі побільшає хмарності у зв'язку з розвитком циклонічної діяльності.
Як повідомив синоптик Ігор Кібальчич виданню Метеопрог, починаючи із західних та північно-західних областей, розпочнуться дощі, які до кінця тижня та на вихідних охоплять більшу частину України, проте найбільш інтенсивними опади будуть на Лівобережжі країни.

У понеділок, 17 жовтня, по всій Україні очікується мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці у центральних областях місцями можливий туман. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі становитиме +2…-3 °С, у західних та південних областях +2…+7 °С. Вдень повітря прогріється до +12...+17 °С, на крайньому заході +18...+23 °С.

У вівторок, 18 жовтня, опадів не передбачається. Вітер південно-західний, 5 - 10 м/с. Мінімальна температура повітря вночі коливатиметься в межах +3…+8 °С, на сході, місцями у центральних областях та у Приазов'ї +2…-3 °С. Вдень максимальні значення досягнуть +14…+19 °С, у західній частині до +23 °С.

У середу, 19 жовтня, атмосферні фронти принесуть невеликі дощі вночі у західні та північні області України, вдень також у центральні регіони та Харківщину. Вітер західний, північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря в нічний час становитиме +5…+10 °С, у південній частині та у Приазов'ї +4…-1 °С. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до позначок +13…+18 °С, на Одещині місцями до +21 °С.

У четвер, 20 жовтня, вночі невеликі дощі пройдуть у більшості областей країни, вдень у північних, центральних та східних областях помірні дощі. Вітер північно-західний, 7 - 12 м/с, вдень місцями пориви, 15 - 20 м/с. Температура повітря помітно знизиться. Вночі +3…+8 °С, у центральних та південних областях +7…+12 °С. Вдень +6…+11 °С, у південній частині та на крайньому сході до +15 °С.

У п'ятницю, 21 жовтня, вночі та вранці пройде дощ місцями з мокрим снігом на сході України. На решті території без опадів. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с, у західних областях змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі у західних та північних областях опуститься до 0…-5 °С, на решті території +1…+6 °С. Вдень максимальна температура становитиме +6…+11 °С.

На вихідні, 22 – 23 жовтня, на більшій частині території України переважатиме антициклональний характер погоди, проте малорухомий атмосферний фронт із центральної Європи спричинить невеликі дощі у західних, Одеській та Миколаївській областях. Вітер південно-західний із переходом на північно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі буде в межах +2...-3 °С, вдень +8...+13 °С.

+ 0 -
  • 0
  • 561

Добавить комментарий