Pfizer підвищить вартість вакцини від COVID-19 у чотири рази

Компанія Pfizer вказала порядок цін, за якими буде продаватися їй вакцина від COVID-19 після того, як завершується термін дії угоди з урядом США.

Як повідомило агентство Reuters, Pfizer має намір вивести вакцину на комерційний ринок за ціною від $110 до $130 за дозу. Це майже в чотири рази дорожче, ніж вона зараз коштує в рамках контракту з урядом США.
Компанія очікує, що комерційні продажі вакцин від COVID-19 почнуться вже в наступному році. Зараз уряд США платить Pfizer по $30,5 за одну дозу вакцини в рамках другого контракту з компанією.

За умовами першого контракту вартість однієї дози склала $19,5.

За оцінками аналітика Wells Fargo Мохіта Бансала, які цитує Reuters, підвищення цін на вакцину може забезпечити Pfizer від $2,5 млрд до $3 млрд виручки в рік.

За його словами, експерти очікують набагато більш низькі ціни на вакцину — близько $50 або хоча $80 за дозу, за якою Pfizer продає її в ряд країн з високим рівнем доходів.

Між тим представники громадської організації People`s Vaccine Alliance, яка виступає за безкоштовний доступ до вакцинації від COVID-19, назвали підвищення цін Pfizer непристойним. Видання The Daily Beast цитує слова радника цієї організації Джулії Косгей, яка повідомила, що, за оцінками експертів, виробництво однієї дози вакцини коштує Pfizer всього в $1,18.

«Pfizer безперервно обирає населення», — заявила вона.

+ 0 -
  • 0
  • 556

Добавить комментарий