Pfizer звинувачують у приховуванні інформації про ускладнення від вакцини проти коронавірусу

Компанія Pfizer приховувала дані про шкоду своєї коронавірусної вакцини. Таке звинувачення висунув проти фармацевтичного гіганта американський штат Канзас в особі місцевого прокурора, який і подав позов до Pfizer.

Про це повідомляє видання Reuters.

Прокурор штату Канзас подав позов проти Pfizer, звинувачуючи компанію у приховуванні даних про ускладнення від коронавірусної вакцини. Влада штату вважає, що фармацевтичний гігант "ввів в оману" громадськість, спотворивши дані про ефективність своєї вакцини проти коронавірусу.

У позові стверджується, що невдовзі після впровадження вакцини на початку 2021 року компанія Pfizer приховала докази того, що щеплення викликало ускладнення вагітності, включаючи викидень, а також міокардит та перикардит.

Крім того, генеральний прокурор штату звинувачує Pfizer у спотворенні даних про ефективність вакцинації з метою отримання прибутку і вимагає невизначеної грошової компенсації.

Pfizer заявляє, що їхні дані "були точними та науково обґрунтованими", а позов "не має підстав". Зауважимо, що вакцина цієї компанії широко використовувалася і в Україні.

Як повідомлялось раніше, 2022 року компанія Moderna заявила, що подала до суду на Pfizer та її німецького партнера BioNTech за порушення патентних прав під час розробки першої вакцини проти Covid-19.

+ 0 -
  • 0
  • 555

Добавить комментарий