В ДТЕК розробляють точні графіки відключень світла в Одесі до весни

Ситуація змінюється щосекунди, але зараз в ДТЕК сподіваються, що зможуть розробити систему цілодобових графіків. Відключати обіцяють по чергам не більше, ніж на 4 години. Якщо відключення триває довше - це може бути пов'язане з аварією.

Про це на брифінгу розповів генеральний директор ДТЕК «Одеські електромережі» Дмитро Григор’єв.

З 25 жовтня в Одеській області розпочали відключати електроенергію. Це пов’язано з тим, що ворог обстрілами завдав великої шкоди енергосистемі.

"У нас є відкритий діалог з військовою адміністрацією, Укренерго, Національною комісією для того, щоб в сьогоднішніх реаліях зробити все, що залежить від енергетиків, щоб електрика була. Треба, щоб всі відключення, які повинні бути, щоб збалансувати енергосистему України, були зрозумілі кожному клієнту.

Зараз в Одеській області введені графіки обмеження електроспоживання і застосовані дві-три черги графіків аварійних відключень. Ми зробили графіки, щоб клієнт зрозумів, в якої черзі він знаходиться. Але цей графік не є зручним і досконалим. Ситуація погіршується, ворог продовжує наносити удари, щоб знищити систему постачання електроенергії", – розповів Дмитро Григор’єв.

Дмитро Григор’єв

Також гендиректор ДТЕК прокоментував, чому багато хто з одеситів стикнулися з тим, що замість обіцяних 4 годин залишився без світла, наприклад, на 10 годин.

"Я сподіваюсь, що найближчий час ми зможемо отримувати прогноз з вечора, для того, щоб зрозуміти, що нам робити вночі. По-друге, ми відкорегуємо наші графіки. Я нагадую, що крім стабілізаційних графіків є ще і аварійні ситуації. Ми ще не все припинили планові ремонтні роботи", – пояснив Григор’єв.

Також споживачів вкотре попросили економити ресурси у часи пік. Також у графіки відключень можуть включити об’єкти критичної інфраструктури. По прогнозом енергетиків, у такому режимі відключень доведеться прожити, що меньше, до весни.

+ 0 -
  • 0
  • 363

Добавить комментарий