ДБР під час спецоперації на Одещині викрило виробництво канабісу з багатомільйонним оборотом

Державне бюро розслідувань продовжує системну роботу по боротьбі з виробництвом та розповсюдженням наркотиків в Україні. Наразі ця робота набуває особливого значення, адже наркоділки думають, що увага до фронту допоможе їм уникнути викриття.

Працівники ДБР спільно зі співробітниками Управління по боротьбі з наркозлочинністю Нацполу в Одеській області викрили та ліквідували велике виробництво наркотиків з міжрегіональними каналами збуту.

Наркобізнес організував мешканець Одещини, залучивши до справи ще 10-х місцевих жителів. Ділки організували повний цикл від вирощування до продажу: вирощували коноплі у своїх підпільних теплицях, обробляли та пакували "товар". Зловмисники шукали "клієнтів" через Інтернет по різних регіонах України, у тому числі - в прифронтових районах. У «бізнесменів» був навіть свій бухгалтер, який вів «чорну» бухгалтерію.

Учасники угрупування здебільшого збували наркотики через поштові відправлення.

У ході спецоперації правоохоронці виявили та затримали усіх учасників угрупування. Під час обшуків за місцем проживання учасників угруповання були вилучено понад 13 кг канабісу та сотні кущів коноплі, зброя, обігові кошти та інші докази злочинної діяльності.

За цінами «чорного ринку» вартість лише підготовлених до відправки пакетів з наркотиками сягає понад 3 млн гривень. Повна вартість вилученого «товару» ще встановлюється.

Слідчі дії тривають. У межах досудового розслідування встановлюється причетність правоохоронців до прикриття вказаної злочинної діяльності.

Членам угрупування повідомлено про підозру у незаконному виробництві, зберіганні та збуті наркотичних засобів (ст. 307 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура.

Нагадаємо, ДБР на Харківщині вилучило одну з найбільших партій наркотиків: понад 1,5 тонни соломки опійного маку.

Також ДБР розслідує причетність правоохоронців Львівщини до перевезення у Польщу 300 кг гашишу.

Працівники ДБР на Харківщині затримали трьох учасників злочинного угруповання, яке налагодило виробництво та канал збуту канабісу на території Донецької та Харківської областей. Загалом вилучено понад 200 кілограмів наркотичної речовини, приблизна вартість на «чорному ринку» складає 12 млн гривень.

+ 0 -
  • 0
  • 315

Добавить комментарий