Житель Білгорода-Дністровського організував канал розповсюдження наркотиків

36-річний житель міста Білгород-Дністровський, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, вирішив організувати канал розповсюдження наркотичних засобів, залучивши до нього спільників. Про це повідомляє головне управління Національної поліції в Одеській області.

Через інтернет зловмисник підшукав собі п’ятьох помічників віком від 30 до 35 років, з якими почав спілкуватись через аккаунт в одному з месенджерів, зареєструвавшись в іншій країні та під вигаданим ім’ям.

В подальшому правопорушник придбав у невстановленої наразі особи близько 200 грамів обмеженого в обігу наркотичного засобу метадону, який власноруч розфасував і відправив своїм спільникам. «Товар» вони повинні були реалізовувати шляхом закладок в населених пунктах, де проживали, зокрема в Дніпрі та на Одещині – в Балті і Подільську.

Приміром, один з розповсюджувачів отримав поштою 86 згортків з наркотичною речовиною, які розкладав на вулицях Подільська, а «фотозвіти» надсилав своєму «керівнику».

Для припинення протиправної діяльності та затримання зловмисників поліцейські одночасно провели два десятки обшуків на території Одеської та Дніпропетровської областей, вилучили близько 200 грамів розфасованої наркотичної речовини, що підтверджено експрес-тестом, обладнання та матеріали для пакування тощо.

Крім того, в якості речових доказів до матеріалів провадження слідчі долучили телефони і сім-карти різних мобільних операторів, якими користувались зловмисники, комп’ютерну техніку, банківські картки, три автомобілі.

Слідчо-оперативні заходи були санкціоновані судом і проводились співробітниками управління боротьби з наркозлочинністю обласної поліції спільно з працівниками Подільського районного управління поліції та слідчими слідчого управління ГУНП в Одеській області за силової підтримки бійців батальйону поліції особливого призначення та управління «Корпус оперативно-раптової дії» обласної поліції.

«Протягом кількох місяців ми спостерігали за діями зловмисників та документували їх, після чого затримали. На підставі зібраних доказів, під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури ми повідомили чотирьом фігурантам про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, пересиланні з метою збуту та збуті наркотичних засобів, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Цей злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на їхнє майно. З іншими двома фігурантами проводяться слідчі дії. Під час слідства встановлюватиметься повне коло осіб, причетних до наркозлочину. Слідчі дії тривають», – прокоментував подію начальник Подільського районного управління поліції Олег Жуковський.

У ГУНП в Одеській області зазначають, що відносно організатора нині в суді вже знаходиться обвинувальний акт за скоєння раніше злочинів за тією ж статтею.

+ 0 -
  • 0
  • 201

Добавить комментарий