Болгарія продовжила програму перебування українських біженців на території країни

Влада Болгарії все ж продовжила програму перебування громадян України, що втікали від війни за кордон, на необмежений термін. Про відповідне рішення стало відомо було прийнято за лічені години до потенційного завершення дії цієї програми, пише The Sofia Globe.

Очільник МЗС Болгарії Іван Демерджиєв повідомив,що біженців з України переселять з готелів до державних закладів. На це відведено термін у 15 днів – до середини поточного місяця.
«Лише Болгарія та ще дві країни – Кіпр та Ірландія – надають такий захист на необмежений термін. З іншого боку, ми хочемо переконатися, що взимку ці люди будуть розміщені у належних місцях і їм не доведеться переїжджати у суворі кліматичні умови», — зазначив він.
За офіційними даними, в цілому з 24 лютого в Болгарію прибули 852 998 українців. Нині в країні залишаються 54 968 осіб. Болгарія надала статус тимчасового захисту 143 670 українцям.

Програма перебування українських біженців у Болгарії була запроваджена раніше цього року. На першому етапі влада платила готелям, що приймали українців по 40 левів на особу. Другий етап передбачав виплату 10-15 левів на день. Цей етап офіційно мав звершитись 31 жовтня.

Напередодні Болгарське національне телебачення повідомило, що власники готелів на північному узбережжі Чорного моря висловили неабияку занепокоєність щодо того, чи буде продовжена програма. Болгарське національне радіо повідомило 31 жовтня, що громадяни України почали виселятися з готелів на Сонячному березі в очікуванні на рішення національного оперативного штабу щодо продовження програми гуманітарної допомоги.

+ 0 -
  • 0
  • 681

Добавить комментарий