У Мінсоцполітики зробили важливу заяву щодо виплати пенсій у 2023 році

У бюджеті-2023 знайшли гроші для індексації пенсій в наступному році. Крім того, будуть гроші і на інші соціальні видатки, зокрема, на допомогу людям, що отримали каліцтво внаслідок війни. Усе це стало можливим після того, як Рада переглянула проект бюджету до другого читання і внесла в нього правки.
Про це повідомила в ефірі телемарафону міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

Отже, ще кілька тижнів тому, після першого читання проекту бюджету-2023, Оксана Жолнович не була впевнена в тому, що в наступному році вдасться здійснити індексацію пенсій, яку, відповідно до закону, мають проводити щорічно. А тим часом, за підсумками 2022 року прогнозують інфляцію на рівні 30%. Отже всі українці, яким залишать колишні зарплати і пенсії, фактично збідніють на 30% або майже на третину.

Але тепер, завдяки внесеним правкам, фінансування Пенсійного фонду збільшили більш ніж на 10% (на 41 млрд грн), і завдяки цьому можна буде провести бодай невелику індексацію пенсій.

Крім того, завдяки збільшенню бюджету Пенсійного фонду вдасться закупити протези, ортези та інші технічні пристосування, що можуть поліпшити якість життя інвалідів. А їх в Україні, на жаль, через війну стало більше.

Не залишаться також без державної підтримки й інші вразливі верстви населення: багатодітні та малозабезпечені сім'ї, люди, що мають інвалідність або виховують дітей-інвалідів.

Крім того, окремим рядком, виділені гроші на фінансування субсидій. Тепер призначенням і виплатою субсидій також займатиметься ПФУ. На ці видатки в бюджеті закладено 37 млрд гривень. В уряді сподіваються, що цих грошей вистачить усім, хто потребує допомоги для оплати комуналки.

+ 0 -
  • 0
  • 382

Добавить комментарий