Чи вистачить грошей на пенсії у 2023 році: у Мінсоцполітики дали відповідь

Міністр назвала два головні джерела наповнення бюджету, завдяки яким виплачуються пенсії в Україні.

В Україні успішно завершено фінансування пенсійних виплат за грудень 2022 року, незважаючи на повномасштабну війну. Стабільно виплачувати пенсії українцям планують і упродовж 2023 року. Як заявила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович, соціальна підтримка населення залишатиметься у рамках поточного року.

Про це глава Міністерства соціальної політики розповіла в інтерв’ю "Факти". За її словами, наша країна гідно пройшла перший рік в умовах відкритого вторгнення росії, якщо говорити про наповнення Пенсійного фонду.

Так, голова Мінсоцполітики виділила два основні "двигуни", які сприяли наповненню бюджету. По-перше, гідні зарплати тих, хто задіяний у військовій сфері, допомогли наповнювати ПФУ достатньою мірою. За оцінками Жолнович, фонд наприкінці 2022 року повернув торішні позички, а зараз показує стійку стабільність.

По-друге, міністр подякувала міжнародним партнерам України, які значною мірою підтримують соціальну сферу. Як пояснила Жолнович, їхня допомога, по суті, стабілізує бюджет і дозволяє забезпечувати українців мінімальними гарантіями.

+ 0 -
  • 0
  • 686

Добавить комментарий