У Одеській ОВА анонсували продовження «зернової угоди»

В Одеській ОВА заявили про те, що угода про експорт продовольства з України «зерновим коридором» буде пролонгована і «триватиме стільки, скільки потрібно». Про це сказав речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук в ефірі телемарафону.

"Ми бачимо, що всі ці розмови росії про вихід із «зернового коридору» закінчуються там, де починається турецький флот", - відзначив 

речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

Він також переконаний, що москва не атакуватиме каравани з українським зерном, які виходять з Одеського, Чорноморського та Південного портів, оскільки не наважиться воювати з країною НАТО і нападати на кораблі, які працюють за Всесвітньою продовольчою програмою.

Прес-секретар ОВА нагадав, що Україна укладала домовленості щодо «зернового коридору» лише з ООН та Туреччиною.

«Я впевнений, що 19 листопада буде пролонгація «зернової угоди». Я думаю, що росія намагатиметься спекулювати на цій темі. Але зернова угода триватиме стільки, скільки потрібно», - розповів Сергій Братчук.
Раніше ми писали, що Україна, Туреччина й Організація Об’єднаних Націй у середу, 2 листопада, призупинили рух кораблів з продовольством «зерновим коридором».

Також нагадаємо, що міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі пояснив, чому росія вирішила повернутися до виконання «зернової угоди» незабаром після того, як призупинила участь у ній.

+ 0 -
  • 0
  • 435

Добавить комментарий