Вчені виявили зв’язок між інфарктом та контрастним душем

Із симптомами інфаркту щороку до лікарень потрапляють десятки тисяч людей. Фахівці Гарвардського університету вважають, що однією з причин появи цієї недуги може бути різка зміна температури води під час душу.

Вважається, що інфаркт міокарда щільно пов’язаний з іншими супутніми захворюваннями, такими як гіпертонія та високий рівень холестерину.

“Серцевий напад виникає, коли кровотік в одній із коронарних артерій серця раптово блокується або різко сповільнюється. Такий серцевий напад також називається інфарктом міокарда”, – пояснюють фахівці Гарвардського університету.
За словами експертів, звичайною причиною раптової закупорки коронарної артерії є утворення тромбу.

Як зазначається, холодний та контрастний душ небажаний при проблемах із серцем, оскільки порушує серцевий ритм та викликає інфаркт. Через холодну воду скорочуються судини, перешкоджаючи вільному току крові. Інфаркт, таким чином, може статися навіть у молодих і здорових людей.

Читайте також: Американські вчені розкрили несподівану здатність "гормону кохання"
Американська кардіологічна асоціація провела дослідження, внаслідок якого з'ясувалося, що різке занурення у холодну воду шкодить організму. У той самий час холодний душ корисний у разі, якщо приймати його з обережністю. Фахівці вважають, що він стимулює роботу імунної системи, завдяки чому знижується ризик захворіти.

+ 0 -
  • 0
  • 658

Добавить комментарий