У "Приватбанку" відмовляться приймати деякі купюри

Як написав один із клієнтів банку в спеціалізованому форумі "Мінфін", у результаті, отримавши купюри, довелося шукати, де їх розміняти, для поповнення рахунку через термінал. "Шановний ПриватБанк, ваш банкомат видав мені купюри 1000 та 500 гривень, які не бере ваш термінал, невже не можна вирішити подібні проблеми, наприклад, заправляти банкомат купюрами, які прийматиме термінал?" – написала клієнтка.

У відповідь у ПриватБанку повідомили, що номінал банкнот залежить від розташування банкомата, регіону, попиту від клієнтів та наявності певного виду купюр у касі, з якої кошти надходять до банкомата.

"Якщо вам необхідно зробити платіж, ви можете провести його через Приват24 або термінал, списавши кошти з картки, тим самим заощадити свій час на зняття готівки з подальшим її внесенням у термінал", – радять у банку.

Раніше низка банків обмежила можливість приймати 1000 і 500 грн у своїх терміналах. Це сталося через захоплення окупантами великої кількості купюр такого номіналу в Херсонській області. В результаті термінали поповнювали банкнотами, які фактично вкрали російські війська та окупаційна влада.

Помилка в терміналі може статися з таких причин:

технічна помилка у самому терміналі. Часто таку помилку можна виявити віддалено навіть без інкасації;
незначна помилка, яку важко виявити. У такому разі необхідно проводити інкасацію та звіряти, скільки грошей зараховано з терміналу та скільки фізично в ньому є.
В обох випадках, щоб не втратити свої кошти, потрібно звертатися на гарячу лінію свого банку. Фінансова установа має дати відповідь, провести інкасацію.

+ 0 -
  • 0
  • 441

Добавить комментарий