У ДТЕК розповіли, як довго і чому українці не матимуть світла

У містах та селах України вже майже місяць застосовуються стабілізаційні вимкнення світла – аби забезпечити електрикою регіони, чиї енергетичні об’єкти максимально постраждали від ракет російських окупантів. Українці сподіваються, що такі відключення скоро припиняться, проте ніхто не може цього гарантувати.

Генеральний директор компанії ДТЕК Сергій Коваленко припустив, якими за тривалістю та масштабами можуть бути відключення світла в Україні за різних умов, що залежать від інтенсивності ракетних ударів з боку рф. Крім того, він зазначив, що українцям доведеться жити в умовах постійних і різних за тривалістю відключень електроенергії щонайменше до кінця березня 2023 року.

«Енергетики, попри погану погоду, зараз максимально стараються завершити відновлення до ще більших холодів. І хоча зараз відключень стало менше, я хочу, щоб всі розуміли: швидше за все жити у режимі відключень українцям доведеться щонайменше до кінця березня», – підкреслює Сергій Коваленко.

Топ-менеджер ДТЕК також зазначив, що ситуація в українській енергосистемі може піти кількома напрямками.

Перший – якщо нових ракетних ударів на енергетичні об’єкти України з боку рф не буде, то дефіцит потужності може бути рівномірно розподілений по всій країні. У такому випадку віялові рівномірні та нетривалі відключення будуть застосовуватися по всій країні.

Другий – якщо ракетні удари по об’єктах енергетичної інфраструктури продовжаться, регулятор застосовуватиме і погодинні, і екстрені стабілізаційні вимкнення світла.

Нещодавно ми писали, як можна вирішити проблему відключення світла за допомогою електромобіля, котрий може слугувати сильним павербанком.

+ 0 -
  • 0
  • 647

Добавить комментарий