ВООЗ попереджає, що зима може бути «небезпечною для життя» мільйонів українців

Всесвітня організація охорони здоров'я висловила стурбованість щодо погіршення умов життя в Україні, попередивши, що «холодна погода може становити небезпеку для життя» і що мільйони людей можуть залишити свої оселі у пошуках тепла та безпеки. Про це передає CNBC.

Ганс Клюге, регіональний директор ВООЗ у Європі, попередив у понеділок, що «ця зима буде небезпечною для життя мільйонів людей в Україні» на тлі російських атак на інфраструктуру охорони здоров'я та енергетики.

«Руйнівна енергетична криза, надзвичайна ситуація в галузі психічного здоров'я, обмеження гуманітарного доступу та ризик вірусних інфекцій зроблять цю зиму серйозним випробуванням для системи охорони здоров'я України та українського народу, а також для всього світу та його спроб підтримати Україну», – наголосив він.

ВООЗ попередила, що неодноразові атаки росії на енергетичні об'єкти по всій Україні означають, що сотні лікарень та медичних закладів більше не працюють на повну силу, і їм не вистачає палива, води та електрики для задоволення основних потреб.

Клюге попередив, що існує високий ризик того, що населення в спробах зігрітися буде використовувати потенційно токсичні види палива.

«Багато хто буде змушений звернутися до альтернативних методів опалення, таких як спалювання деревного вугілля, дров або використання генераторів, що працюють на дизельних або електричних обігрівачах. Це спричиняє ризики для здоров'я, у тому числі вплив токсичних речовин, шкідливих для дітей, людей похилого віку та людей з респіраторними та серцево-судинними захворюваннями, а також випадкові опіки та травми», – зазначив він.

+ 0 -
  • 0
  • 987

Добавить комментарий