Офтальмолог пояснила, як захистити очі від випромінювання смартфонів

Офтальмолог-хірург Наталія Коваль розповіла, як можна мінімізувати вплив синього світла чи HEV-випромінювання на очі. Фахівець пояснила, що синє світло насправді хвилі середньої довжини, які і проектують HEV-випромінювання. Синє випромінювання негативно впливає на очі, але воно виходить не тільки від моніторів комп’ютерів і дисплеїв смартфонів, але і від ламп теплого світла.
У зв'язку з цим у групі ризику ураження очей світловим випромінюванням перебувають не лише люди, які багато працюють за комп'ютером або користуються смартфоном, а й лікарі, телеведучі тощо.

Коваль розповіла, як можна захиститись від синього світла. За її словами, засобами для цього є захисне скло для пристроїв з фільтрами, які не лише захищатимуть скло під час падіння від тріщин, але також обмежуватимуть випромінювання синього світла від екрану.
Також ефективний для цього нічний режим, коли світло екрану стає приглушеним, м'якшим, жовтого кольору. Лікар порадила використовувати й захисні фільтри комп'ютерних окулярів, які можна вдягати під час роботи. Але важливо покращити ситуацію дозволить обмеження часу, проведеного за смартфоном.

«До того ж у всіх сучасних гаджетах є «нічний режим», коли світло екрану стає приглушеним, жовтого кольору. Це також знижує рівень випромінювання HEV. Також можна використовувати захисні фільтри комп'ютерних окулярів, які рекомендується одягати під час повсякденної роботи. Однак кардинально мінімізувати шкоду від синього світла можна обмеживши час використання гаджетів. Це стосується дітей, очі яких набагато вразливіші, ніж очі дорослого», - пояснила експерт.

+ 0 -
  • 0
  • 1 139

Добавить комментарий